Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

23. 02. 2017. 16:47 >> 16:22
30

MANDIĆ KOD VUČIĆA

Biće osnovana Srpska kuća u Podgorici

U Podgorici će biti osnovana Srpska kuća u kojoj će biti smještene najvažnije kulturno-prosvjetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori, dogovoreno je na današnjem sastanku člana Predsjedništva Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i premijera Srbije, Aleksandra Vučić.

Kako je saopšteno iz DF-a, u dužem i prijateljskom razgovoru razmatrane su aktuelne društveno-političke teme i analiziran dosadašnji tok realizacije ranijih dogovora, kao i dešavanja koja su obilježila politički život u regionu posljednjih mjeseci.

"Na ovom sastanku je postignut završni dogovor o osnivanju Srpske kuće u Podgorici za koju će sredstva iz budžeta Vlade Srbije, na predlog Vučića, biti odobrena već na nekoj od prvih sjednica", piše u saopštenju.

Kako se navodi, u Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smještene najvažnije kulturno-prosvjetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Dogovorena je i, dodaje se, kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smještene u tom prostoru.

"Na interesovanje Mandića o kampanji tužilaštva i medijsko-bezbjednosnih punktova u Crnoj Gori o navodnoj umiješanosti Bezbjednosno -informativne agencije (BIA) Srbije u događajima vezanim za “državni udar”, a kojom se te radnje pokušavaju povezati sa srpskim političarima iz Crne Gore i njihovim saradnicima, Vučić je istakao da BIA ne raspolaže nikakvim dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra", saopšteno je iz DF-a.

Vučić je, kako se navodi, kazao da pominjanje BIA-e u tom kontekstu nije dobronamjerno prema Srbiji, koja se takvim izmišljotinama pokušava konfrontirati sa svojim sunarodnicima iz Crne Gore, a "pretpostavlja da se radi samo o neprovjerenim informacijama".

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније