Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2013. 12:20 >> 12:21
1

UVJERAVAJU LANGEA

DPS: U Anketnom bez opstrukcija

Demokratska partija socijalista osjeća punu odgovornost i obavezu da podrži i da puni doprinos radu skupštinskog Anketnog odbora, saopštili su predstavnici te partije na sastanku sa šefom odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirkom Langeom.

Lange, kao i šef delegacije EU ambasador Mitja Drobnič i šef sektora za politiku, evropske integracije i privredu u Delegaciji EU u Crnoj Gori Alberto Kamarato, sastali su se sinoć sa političkim direktorom DPS-a Tarzanom Miloševićem i predsjednikom kluba poslanika DPS-a Milutinom Simovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Lange se nada da će svi politički akteri u narednom periodu doprinositi izgradnji društva zasnovanog na vladavini prava.

Milošević i Simović su na sastanku sa evropskom delegacijom razgovarali o radu na usvajanju ustavnih amandmana, zaključcima Skupštine u vezi sa formiranjem Radne grupe za vraćanje povjerenja u izborni proces, kao i o radu Anketog odbora Skupštine.

„Tokom razgovora Lange je istakao da je zadovoljan činjenicom postizanja koncenzusa oko prioritetnih pitanja koja su od najvećeg značaja za otvaranje poglavlja 23 i 24, i dodao da se nada da će svi politički akteri u narednom periodu doprinositi izgradnji društva zasnovanog na vladavini prava”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Milošević je istakao da DPS, kao vodeća demokratska partija u Crnoj Gori, osjeća punu odgovornost i obavezu da podrži i da puni doprinos u aktivnostima radnih tijela u Parlamentu koja se odnose na aktuelna politička pitanja.

On očekuje da će prevazilaženje izazova kroz institucije sistema dodatno afirmisati Crnu Goru na njenom putu ka EU.

Predsjednik Kluba poslanika DPS-a Milutin Simović ukazao je na važnost demokratije, dijaloga i pravnog sistema u Crnoj Gori.

„DPS ne samo da daje punu podršku tim procesima, već je aktivni učesnik i nosilac u implementaciji svih postignutih dogovora u Parlamentu”, poručio je Simović.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i zaključili da oporavak u oblasti ekonomije direktno utiče i na razvoj svih drugih društvenih dimenzija, a posebno na vladavinu prava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније