Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

16. 03. 2017. 07:56 >> 07:31
7

GOATI OCJENJUJE

Opozicija da pruži dokaze

Nije uobičajeno da političke partije koje učestvuju u radu biračkih odbora ne potpišu zapisnike, kao što nije uobičajeno ni da apstiniraju i odreknu se institucije izbora, bez obzira na okolnosti u kojima se oni odvijaju, politički analitičar Vladimir Goati.

Opozicioni predstavnici u biračkim odborima u Nikšiću na kraju izbornog dana nijesu potpisali zapisnike, vođeni, kako su naveli, "političkim razlozima".

Goati kaže da se za nepotpisane zapisnike mogu tražiti razlozi u tome da nije dobro vođen, da su se potkrale greške zahvaljujući odnosu snaga u biračkom odboru i slično.

"Nije uobičajeno da se zapisnik ne potpiše, ali ako se to već dogodi, partije moraju dati detaljno i uvjerljivo objašnjenje za takav potez. Očekivano je da onaj ko ne potpiše zapisnik podnese teret dokazivanja i dokaže da su izbori toliko bili nedemokratski i unaprijed namješteni. To ga jedino može opravdati", rekao je Goati za Pobjedu.

Naročito opozicija, istakao je on, "ne bi trebalo da ignoriše demokratsku instituciju izbora, osim ukoliko su grubo narušeni ključni principi, od tajnosti do ravnopravnosti, broja u biračkom spisku i slično".

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније