Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 11. 2019. 12:18 >> 13:05
5

POGLAVLJA 23 I 24

Marković: Izvještaj EK generalno pozitivan

Izvještaj Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori je generalno pozitivan i bilježi ozbiljne napretke Crne Gore u procesu pregovora. Nema odustajanja od pregovora, Crna Gora nastavlja pregovarački proces jače nego ikada, kazao je premijer Duško Marković.

Marković je to kazao odgovarajući na pitanja novinara o tome da li je Crna Gora dobila "non-paper" za poglavlja 23 i 24 i da li je tačno pisanje medija da se kao ključni problemi navode treći mandat Vesne Medenice, dodjela stanova funkcionerima i medijske slobode.

Premijer nije želio da komentariše taj dokument ali je dodao da nije tačno mnogo toga što mediji pišu.

On je rekao da će taj dokument danas biti objavljen.

Podsjećamo, u radnom dokumentu Evropske komisije o napretku Crne Gore u poglavljima 23 i 24, poznatom kao „Non paper“ u koji je Pobjeda imala uvid navodi se da je u prvoj polovini 2019. Crna Gora je nastavila sa primjenom akcionih planova za poglavlja 23 i 24, ali je potreban vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor na nedavne navode o korupciji i ilegalnom finansiranju političkih stranaka. 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније