Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 06. 2020. 20:23 >> 20:26
6

POLITIČKE PARTIJE

"Vlast počela obračun sa vjerujućim narodom"

Opštinski odbori opozicionih partija u Danilovgradu reagovali su povodom hapšenja i zadržavanja u pritvoru danilovgradskog paroha Željka Ćalića.

SNP: Ćalić jedna od izuzetno cijenjenih ličnosti u gradu

Opštinski odbor SNP najoštrije je osudio odluku državnih organa Crne Gore o zadržavanju Ćalića koji je sinoć priveden sa ostalim sveštenicima zbog održavanja litije u tom gradu.

"Ovim činom potvrđuje se da je vlast počela borbu sa vjerujućim narodom i crkvom, s namjerom da pokuša da umiri narod koji je odlučno krenuo u obračun sa onima koji hoće da im otmu svetinje", kazali su iz danilovgradskog SNP-a.

Napominju da je otac Željko Ćalić jedna od izuzetno cijenjenih ličnosti u tom gradu.

"Sveštenik koji je izuzetno poštovan zbog svoje blagosti i ugodnosti i ne zaslužuje da provede ni minuta u policijskim kazamatima vlasti. Kažu da je kriv što je na litiji bilo na stotine Danilovgrađana, što je navodno u suprotnosti sa preporukama nekakvog NKT-a. Podsjetićemo samo da je dan prije litija u Danilovgradu održana utakmica na kojoj je bilo bar 500 ljudi. Niko nije uhapšen zbog toga a kamoli priveden na informativni razgovor", navodi se u saopštenju.

DF: Brutalan i necivilizacijski čin 

Demokratski front Danilovgrad najoštrije osuđuje policijsko privođenje i zadržavanje paroha danilovgradskog, oca Željka Ćalića, kojem je produženo i zadržavanje na tri dana.

"DF Danilovgrad istovremeno protestuje i protiv privođenja svih ostalih sveštenih lica i vjernika povodom sinoćnjeg održavanja litija u brojnim gradovima Crne Gore. Čin brutalnog i necivilizacijskog privođenja crkvenih velikodostojnika pod okriljem noći flagrantno svjedoči o povampirenju staljinizma u Crnoj Gori. DF Danilovgrad poručuje šefu režima, kao posljednjem diktatoru u Evropi, da neće uspjeti zastrašiti slobodne građane i vjernike", ističu u DF-u.

Kako dodaju, predsjednik svih građana morao bi se prisjetiti zavjetnih riječi "Svaka sila za vremena".

"Njegova sila će se uskoro istopiti, kad bude poražen na izborima", poručuju u DF-u.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније