Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

17. 06. 2020. 18:20 >> 18:19
2

BOŠKOVIĆ OCIJENIO

NATO temelj jake kolektivne odbrane

Alijansa predstavlja temelj jake kolektivne odbrane i, shodno tome, nastavlja efikasno ispunjavanje ključnih zadataka, istovremeno se prilagođavajući promjenama koje sobom nosi novi bezbjednosni kontekst, istakao je ministar odbrane Predrag Bošković, koji danas i sjutra, putem video konferencije, učestvuje na sastanku ministara odbrane Sjeveroatlanstkog savjeta.

Tokom prvog dana sastanka, fokus razgovora bio je usmjeren na analizu bezbjednosne situacije na međunarodnom planu.

"Polazeći od činjenice da je NATO posvećen neprestanom prilagođavanju aktuelnim dešavanjima na globalnom nivou, ministri odbrane su konstatovali da je potrebno nastaviti sa aktivnim radom na razvijanju sposobnosti za pružanje adekvatnog i pravovremenog odgovora na potencijalne izazove iz svih starteških pravaca", saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Bilo je riječi i o daljim koracima u cilju unapređenja odvraćanja i odbrane Alijanse i zaključeno je da će očuvanje mira, stabilnosti i bezbjednosti u cijelom evroatlantskom području ostati prioritet i u narednom periodu.

"Osvrnuvši se na uticaj Kovid-19 krize na funkcionisanje Alijanse, Bošković je naveo da je NATO još jednom demonstrirao sposobnost da nesmetano i odgovorno sprovodi aktivnosti u cilju očuvanja međunarodne bezbjednosti, bez obzira na novonastale izazove", naveli su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније