Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 11. 2013. 12:38 >> 18:20

POZITIVNA CRNA GORA

Podnijeli prijavu zbog zloupotreba na Cetinju

Pozitivna Crna Gora podnijela je danas krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužiocu i Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju protiv NN lica, koja su u periodu od 5. do 18. oktobra 2012. godine "protivpravno omogućili isplatu na ime novčane pomoći ukupan iznos od 23.000 eura za 173 lica uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012".

 

 

"Osnovana je sumnja da su na ovaj način kupovani glasovi za DPS za iznos od 50 do 150 eura. Ovo je posebno indikativno iz razloga što su u septembru pomoć primila 23 lica, a u oktobru uoči izbora čak preko 200 lica. Dodatno je sporno što su u septembru evidentirana lica kojima je novac isplaćen, a u oktobru nisu“, saopštila je Pozitivna Crna Gora.

Krivična prijava je podnesena na osnovu podataka do kojih je došla Mreža za afirmaciju nevladinog sektor (MANS).

Na taj način je, kako navode, obavljena nezakonita isplata licima koji nisu ispunjavali uslove za pomoć.

„A iz razloga da bi se 'kupovali glasovi' za DPS, čime je još jednom potvrđeno da je DPS u kontinuitetu direktno narušavao izbornu volju građana, a što je nedvosmisleno pokazala i afera “Snimak”. Radi se o krivičnom djelu povreda slobode opredjeljenja pri glasanju i povrede biračkog prava iz člana 186 i 416 KZ-a, čime se još jednom dokazuje da DPS zlouptrebljava državne resurse u svrhu ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata“, pojasnili su iz stranke Darka Pajovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније