Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 04. 2021. 18:37 >> 19:40
1

BOŠKOVIĆ

"Amateri iz 'ekspertske' Vlade još jednom se iskompromitovali"

Neiskusni, nestručni i nesviknuti na moderne političke tokove, amateri iz "ekspertske" vlade su još jednom iskompromitovali sami sebe - kao i uvijek, onako kako ih ni najveći oponenti ne bi mogli iskompromitovati, rekao je član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković.

"Nastavak neodgovornog ponašanja premijera Krivokapića koji, kada nešto zabrlja, odgovornost svaljuje na ministre, danas je dobila novu dimenziju. U nimalo diplomatskom, servilnom i tužnom pravdanju ruskim medijima, Krivokapićev ministar vanjskih poslova poručio je kako sankcije Crne Gore ka Ruskoj Federaciji jesu proevropske, ali ne i antiruske", rekao je Bošković.

Bošković navodi da od svih izgovora, koji polako postaju ključni metod funkcionisanja vlade, ovaj je jedan od dosad antologijskih.

"Nije ipak ministar Radulović naročito kriv što još jednom djeluje kao loš komičar. U to ga je uvalilo još jedno od neispunjenih gromoglasnih obećanja njegovog premijera da će sankcije Rusiji biti ukinute - valjda dato ishitreno, u želji da se dodvori centrima moći koji su ga i doveli na vlast", dodao je Bošković.

Bošković ističe da od Krivokapićevih obećanja, ali i "riješenosti" pojedinih političkih lidera vladajuće većine, koji su donedavno neprestano ponavljali da će ukinuti sankcije Ruskoj Federaciji, ostadoše, kako navodi, nemušta opravdanja ruskim medijima.

Bošković tvrdi da je time još jednom potvrđena i dalekovidost i ispravnost odluke Vlade Crne Gore koju je predvodila DPS.

"Neiskusni, nestručni i nesviknuti na moderne političke tokove, amateri iz 'ekspertske' vlade ovim su još jednom iskompromitovali sami sebe - kao i uvijek, onako kako ih ni najveći oponenti ne bi mogli iskompromitovati. Kršeći svako moguće obećanje, pokazujući neznanje zabrinjavajuće i za brucoški uzrast, krijući od građana suštinske odluke i ne shvatajući da su najveći neprijatelji samima sebi, 'eksperti' će brzo shvatiti da je njihova Vlada kratkog vijeka. A proruskom dijelu vladajuće većine ostaće utjeha - sankcije su 'proevropske', a ne 'antiruske'", zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније