Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 06. 2021. 14:21 >> 14:21
15

MILAČIĆ PORUČIO

Ni u snu ne pominjati nove izbore

Optužbe da se crnogorska vlada bavi švercom cigareta rušenje je volje naroda, i sa tim bi odmah trebalo prestati, poručio je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić.

On se tokom rasprave u parlamentu obratio parlamentarnoj većini i ministrima.

"Odlično ministre što se stvaraju zakonske pretpostavke da se uhapsi Zdravko Krivokapić, da se uhapsite vi, možda vaši saradnici, gospođa Srzentić, Vlada i svi ostali koji se, evo čujemo danas bave pranjem novca, švercom cigareta. Da li se možda bavite i ubistvima, silovanjima, trgovanjem bijelim robljem? Sve smo ovo čuli danas u Skupštini Crne Gore. Pa smo čuli i zaključak da su novi izbori jedno od rješenja. I moram da kažem, da ni u snu ne smijemo da pominjemo nove izbore", porulio je Milačić.

Kazao je da su se u parlamentu čule optužbe u vezi sa Zakonom o sprečavanju pranja novca jer, kako je rekao Milačić, "ko švercuje cigarete, logično da pere novac".

"Ono što čujemo upravo, a ja sam beskrajno tužan danas kao poslanik i dio parlamentarne većine, da čujem optužbe, da i ja indirektno i svi mi, jer smo vlast, učestvujemo indirektno, a neko i direktno u pranju novca, u švercu cigareta. To je sramota", kazao je Milačić.

Pitao je i da li je to ono za šta su se borili: "Da li mi na ovaj način čuvamo izbornu volju građana? Da li je ovo način kako da čuvamo jedinstvo? Kada nismo zadovoljni sa nekim stvarima treba da kritikujemo sopstvenu Vladu, sopstvenu vlast? Ove optužbe koje smo čuli danas su čak i preoštre za pojedine ljude i nismo mogli da ih čujemo čak ni u odnosu na prošlu vlast".

Pomen nove vlasti u kontekstu pranja novca i šverca cigareta je, kako je rekao, duboko opasna stvar.

"Stvar koja vodi destabilizaciji. Ima li šta ružnije kada čujemo takve optužbe iz redova nove parlamentarne većine? Čujemo opoziciju koja uživa u tome, koja onda dodaje neke kvalifikacije, nama spočitava da ne možemo da se dogovorimo, da smo mi šverceri cigareta. Pozivam Vas ministre da uhapsite i mene, jer sam i ja možda švercer cigareta, možda perem novac, pozivam Vas da ispitate i mene, da koliko je odmah ispitate i Krivokapića, Spajića, Srzentićku, Radulovića. Možda i Vesna Bratić švercuje cigarete, možda se i ona bavi kriminalom, možda je i nekoga ubila. Saznaćemo šta radi Vesna Bratić, osim što se bavi ćirilizacijom Crne Gore. Kojim kriminalom se bavi recimo Vaš kolega Stijović? Možda nekim švercom stoke i grla, možda se bavi kokainom. Čime se bavi ministarka Olivera Injac? Ona vjerovatno švercuje oružje preko Crne Gore", rekao je on.

Poručio je da se nijesu za ovo borili: "Ja se za ovo nisam borio. Ja znam da nije savršeno, znam da nije lako. Nakon 30 godina ne može biti lako. Može biti jedino ovako – teško, komplikovano, sa strašnim opstrukcijama. Ali dajte da te ostrukcije čujemo samo iz redova bivše vlasti, a ne iz naših redova. Molim vas da to ne slušamo iz naših redova. Preklinjem vas kolege iz parlamentarne većine da ovo ne radimo. Ovo narod gleda. Nismo došli ovdje zbog te priče. Dajte da se ujedinjavamo, povezujemo. Ako imamo nešto da kritikujemo, da nađemo način. Treba kritikovati, ali zna se kako se kritikuje u okviru vlasti. Onako da nikada ne ličimo na opoziciju, a naročito kada je ona ovakva, kada je sva u organizovanom kriminalu".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније