Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

27. 02. 2022. 20:36 >> 23:07
11

KONATAR

Đukanoviću predložili da novi mandatar bude Abazović

Predsjednik Kluba poslanika "Crno na bijelo" Miloš Konatar nakon večerašnjih konsultacija sa predsjednikom Milom Đukanovićem je kazao da su predočili stav da Crna Gora ne može da čeka i da budući mandatar treba da bude lider GP URA Dritan Abazović.

"Pregovori o formiranju evropske vlade su u završnoj fazi i mandat za sastav nove 43. vlade treba da pripradne Dritanu Abazoviću, i da samim tim ovaj postupak formiranja ove vlade privredemo kraju. Skoro mjesec dana je razgovora, mislim da su razgovori išli dobrom dinamikom i u dobrom smjeru. Postoji visok stepen saglasnosti kad su u pitanju prioriteti rada te vlade, a to je odblokiranje evropskog puta Crne Gore, izborna reforma i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala. Moramo biti nova članica EU", kazao je Konatar.

Na konsultacije kod predsjednika bila je i poslanica URA-e Božena Jelušić, koja je kazala da URA ne doprinosi i nije nikada doprinosila i neće doprinostiti polarizaciji Crne Gore.

"To smo dokazali ukupnim svojim djelovanjem. U ovom trenutku za nas su interesi ove zemlje stavljanje u pogon svega onoga što znači dobrobit građana od prvorazredne važnosti. Smatramo da se na tim temeljima moramo okupiti svi kojima je stalo do ove države i u tom smislu smo zaista spremni da damo svoj maksimalni doprinos i očekujemo od drugih da na isti način djeluju", kazala je Jelušić.      

Situacija u Ukrajini potvrdila ispravnost evropske budućnosti CG  

Na pitanje novinara da prokomentariše situaciju u Ukrajini i informacije u medijima da je v.d. predsjednika Skupštine imao susrete sa ruskim obavještajcima, Konatar je kazao da je upravo ta situacija sa Ukrajinom pokazala da treba ubrzati proces sastavljanja nove vlade i da očekuje da sektor bezbjednosti dobije onaj značaj koji je neophodan kako bi sačuvali bezbjednost u Crnoj Gori i vrijednosti koje dijelimo sa evropskim partnerima. 

"Buduća vlada mora biti jasna kad je u putanju sve što se dešava u Ukrajini. URA i njen predsjednik Abazović su više puta ponovili da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Osuđujemo sve što se dešava, nikom normalnom, bez obzira da li pripada ili ne NATO partnerstvu, ne mogu biti prihvatljivi ovakvi sukobi u Evropi. Da jedna zemlja ugrozi drugu. To nam je velika opomena da moramo unapređivati i izgrađivati naš odnos sa EU i NATO partnerima. Sad svi mogu da vide koliko je ispravnost evropske politike i evropske budućnosti Crne Gore i koliko ta budućnost nema alternativu", kazao je Konatar.     

Podsjetimo predsjednik je ranije održao konsultacije sa liderima SDP-a i SD-a Raškom Konjevićem i Damirom Šehovićem.

Poziv na razgovore nijesu prihvatili DF i Demokrate

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić saopštio je ranije da neće zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore za 3. mart, zbog toga, kako je naveo, što se nijesu stekli politički uslovi.

Đukanović će večeras razgovarati i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, a na konsultacije kod Đukanovića doći će lider partije Ervin Ibrahimović. 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније