Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

09. 07. 2022. 18:32 >> 18:31

URA MOJKOVAC

Laketić na čelu odbora, promjene jedini ispravan put

Od osnivanja URA svi imamo samo jedan cilj, da Crna Gora bude zemlja svih njenih građana, pomirena, zemlja pravde i zemlja ekonomskog blagostanja za sve njene građane. Sve što radimo, radimo da bi taj cilj ostvarili, saopštio je novoizabrani predsjednik mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA Boško Laketić. Kako je rekao, "bistrom glavom, toplim srcem idemo dalje, tamo gdje smo i davno krenuli ka Crnoj Gori kojoj težimo, o kojoj sanjamo".

"Na tom putu će sigurno biti još dosta oluja, ali znam da nećemo ustuknuti ni pred jednom od njih. Idemo dalje u nove pobjede”, naveo je Laketić. 

Član Predsjedništva Građanskog pokreta URA i bivši predsjednik mojkovačkog odbora Ivan Ašanin istakao je da iz URA forsiraju promjene, a ne zamjene.

"To je proces, a moramo još mnogo toga uraditi. Potreban je širi konsenzus, a građani se moraju miriti. Mojkovac pokazuje da je to moguće. Naša platforma i projekat nove Vlade je pomirenje. Mnogi žele tenzije kako bi onemogućili razvoj države. Mi na to ne pristajemo", kazao je Ašanin. 

Poslanik URA miloš Konatar rekao je da su izabrali teži, ali častan i ispravan put i zbog toga treba da budu ponosni.

"Od 30. avgusta se govorilo da nećemo uspjeti. Uvijek smo targetirani kao izdajnici sa svih strana. Uvijek smo išli putem koji znači dobro građana Crne Gore. Kad odlučite da mijenjate državu, onda to nije lako, ali je jedino ispravno. Ključni cilj naše generacije da objedinimo sve građane Crne Gore i članstvo u EU. Želimo da vidimo život građana Evrope u Crnoj Gori”, kazao je Konatar. 

Ministarka Ana Novaković-Đurović navela je da je URA pokazala da na pozicijama gdje ima svoje predstanike radi samo u državnom interesu, ali i lokalnom – u lokalnim samoupravama.

"Što se tiče rudnika u Mojkovcu, investicija se realizuje u skladu s procedurama. To će donijeti preko 700 novih radnih mjesta kad se cijeli posao obavi. Reciklažni centar je takođe važan projekat za koji ćemo sredstva pokušati da obezbijedimo iz fondova Evropske unije. Ovo su sve teme koje treba da nas interesuju. URA samo radom i projektima može pokazati građanima šta je naša misija. Ona je jedina snaga koja mladim generacijama pokazuje da Crna Gora nije besudna zemlja”, istakla je  Novaković-Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније