Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

26. 10. 2022. 11:44 >> 11:47
4

HAJDUKOVIĆ U PISMU POLITIČARIMA

Vodeći političari da se povuku i tako doprinesu oporavku CG

Crnogorski naučnik Dragan S. Hajduković pozvao je političare koji su od referenduma do danas bili na najvažnijim pozicijama u državi da pođu u politički penziju i na taj način, kako je kazao, doprinesu smanjenju neprijateljstva i početku oporavka Crne Gore.

Hajduković je u otvorenom pismu precizirao da su najvažnije pozicije u Crnoj Gori predsjednik države, premijer, ministar i poslanik.

On smatra da bi bio veliki doprinos smanjenju tenzija u Crnoj Gori kada bi u političku penziju pošli svi političari koji su od referenduma do danas, na tim pozicijama bili ukupno 12 ili više godina.

"Dakle, predlažem jedinstven princip za sve. Potpuno se povlače iz politike i obustavljaju sve političke i partijske aktivnosti svi političari koji su od Referenduma (2006. godine) do danas proveli zbirno 12 ili više godina na jednoj ili više ključnih pozicija koje uključuju mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, mjesto Predsjednika Crne Gore i mjesto Predsjednika Vlade ili ministra.

Hajduković je u otvorenom pismu pozvao sve vodeće političare u Crnoj Gori da, kako je kazao, pokažu minimum nesebičnosti i patriotizma i da se u skladu sa ovim principom, potpuno povuku iz politike počev od 1 januara 2023.

"Bila bi to velika pomoć u teškom poslu početka oporavka Crne Gore i njenog dizanja sa samrtničke postelje", naveo je Hajduković u pozivu koji je, kako jedodao, po svojoj suštini isti kao i pozivi koje je upućivao 2016. i 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније