Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Данијел Гарић, ТВЦГ

21. 09. 2023. 06:49 >> 20:52
2

SKUP U PLAVU

Od proglašenja ekološke Crne Gore 32 godine: Moramo da uradimo više

Povodom 32 godine od proglašenja Crne Gore ekološkom državom u Plavu je održan skup na kojem je obilježen i jubilej 15 godina postojanja Agencije za zaštitu životne sredine.

Na današnji dan već 32. put se sumiraju rezultati politika koje treba da budu usaglašene sa ciljevima Deklaracije o ekološkoj Crnoj Gori.

"Dobili smo ove godine neke jako važne bitke i započeli neke nove i nadam se da ćemo za 33. godišnjicu moći da da kažemo da smo i njih zatvorili uspješno", kazao je direktor Agencije Milan Gazdić.

Kako se čulo na skupu dobro planiranje prostora je najvažniji element održivog razvoja.

Govoriti o problemu zaštite životne sredine znači poštovati najnovija dostignuća u oblasti biodiverziteta i to treba da budu postulati politike jedne zemlje. Skup u Plavu trajaće tri dana.

Političari i bivši isadašnji napravili veliko zlo ekološkoj Crnoj Gori

Povodom 32 godine od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, inicijator te ideje, profesor Dragan Hajduković, ocjenjuje za TVCG da se Crna Gora godinama samo udaljavala od prvobitnog plana - da bude primjer održivo organizovanog društva. Optužuje aktuelne i prethodne političare, s kojima, kaže, Crna Gora nije imala sreće.

Profesor Hajduković ističe da su državu vodili oni političari koji to nijesu znali da rade.

"Ni bivši, ni sadašnji, ne znaju da vode državu. Ovo što su onu uradili od referenduma na ovamo, ne bi mogao da nam uradi običan neprijatelj, potreban je genijalan da napravi toliko zla i štete", smatra Hajduković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније