Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

09. 02. 2023. 13:15 >> 14:11

"U SKLADU SA USTAVOM"

Zakonodavni Odbor podržao izmjene Zakona o porijeklu imovine

Zakonodavni odbor utvrdio je da je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom.

Sedam članova Odbora glaslo je "za" na današnjoj sjednici.

Konstatovano je i da su pravno prihvatljivi amandmani na prijedlog zakona koje je podnijela Vlada. 

Sjednici je pristustvovao i ministar pravde, Marko Kovač, koji je kazao i da ne postoje formalno pravni razlozi da se o tom zakonu ne izjašnjava Skupština.

"Vlada je utvrdila amandmane, tako da je umjesto potvrđene optužnice od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), za pokretanje postupka trajnog oduzimanja imovinske koristi potrebno da je donijeta naredba o sprovođenju istrage. Ostale izmjene su tehničkog karaktera", kazao je Kovač.

Dodao je da je ovaj zakon dobio mišljenje Sekretrijata za zakonodavstvo, prošao je vladinu komisiju... 

Vlada Crne Gore podnijela je tri amandmana, o kojima su se članovi Odbora takođe izjasnili da su u skladu sa zakonima i pravnim sistemom Crne Gore.

Poslanik Budimir Aleksić izabran je za izvjestioca Odbora u Skupštini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније