Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2014. 13:18 >> 20:09
3

ZBOG VDT-A

Poslanici razočarali ambasadore

Neizbor vrhovnog državnog tužioca (VDT) u parlamentu razočaravajuća je odluka i što duže bude trajao proces izbora, manje je šansi za napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, poručili su američki i njemački ambasadori u Crnoj Gori, Sju Kej Braun i Pius Fišer.

VDT u ponedjeljak nije izabran u parlamentu, jer advokat Goran Rodić nije dobio tropetinsku, odnosno podršku 49 poslanika.

“To je definitivno razočarenje za sve. Ohrabrujemo parlament da nastavi da radi da se ovo riješi”, rekla je Braun, navodeći da nije dobro da na tu važnu poziciju niko nije izabran već duže vrijeme.

Ona je poručila da žele da svi nastave da rade zajedno da bi se to dogodilo.

Upitana ko je krivac za ovakvo stanje, Braun je novinarima kazala da neće upirati prstom ni u koju grupu ili pojedinca.

Fišer je, kako je kazao, saglasan sa američkom koleginicom da je neizbor VDT-a razočarenje.

“Jer vam hitno treba VDT i, što duže treba da se izabere novi VDT, manje je šansi da se vidi napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To mjesto treba da bude popunjeno, jer je VDT ključna osoba za uspostavljanje bilansa rezultata za Crnu Goru”, rekao je Fišer.

On smatra da nema smisla kriviti nekog za ovakvu situaciju.

“Sve zainteresovane strane moraju da rade da bi obezbijedile da imamo VDT što prije. I ovo se odnosi kako na vladajuću koaliciju, tako i na opoziciju. Bilo je tajno glasanje i ne znamo ko je glasao protiv kandidata”, rekao je Fišer.

 

 

Mila Vuković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније