Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2014. 19:49 >> 19:48
7

STARE MATRICE

Ratna retorika u predizbornoj kampanji

Kampanja za predstojeće lokalne izbore se zahuktava a glavna bitka vodiće se za Podgoricu. Pojedini partijski funkcioneri su čak otišli toliko daleko pa su kazali da će podgorički izbori biti ne bitka već rat.

Prvu takvu poruku poslao je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, a zatim su slični stavovi saopšteni iz Socijalističke narodne partije.

Sociolog Ratko Božović smatra da je retorika rata i dalje prisutna u našim društvima.

„Izgleda da nemamo komunikaciju u političkom polju, i u politici nemamo drugih riječi do onih koje su došle iz rata i koje su još prisutne, kao netolerancija prema onima koje osporavamo. To znači da smo u starim matricama a da nijesmo stigli do tolerancije. Kakav čovjek jeste to pokazuje njegov govor“,  kazao je Božović.

Profesorica Milica Kadić Aković smatra da su u predizbornoj utakmici prisutne velike emocije.

„Treba zaokupiti pažnju javnosti i zato se s vremena na vrijeme koristi neki ekstremni jezik. Oštre ocjene su izgovorene pod emotivnim nabojem to možda i nije najsretniji izraz“, dodala je ona.

Tatjana Perović, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније