Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б.

23. 11. 2023. 13:08 >> 13:14

SASTANAK

Bogdanović sa Milerom: Unaprijediti medijski prostor

Crna Gora se nalazi na prekretnici i važno je ispunjenje preostalih privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24.

To je ocijenjeno na sastanku Borisa Bogdanovića, predsjednika Kluba poslanika Demokrata sa Majklom Milerom, šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju.

"Razmotrena je potreba unaprjeđenja medijskog ambijenta i istraživanja napada na novinare, koji su ključni za slobodu izražavanja i demokratski razvoj. Ovo ne predstavlja samo administrativni zadatak, već i odgovornost prema očuvanju demokratskih vrijednosti i sloboda", istakao je Bogdnović.

Miler je saopštio da je Evropska unija spremna da obezbijedi značajnu političku, finansijsku i ekspertsku podršku u cilju ostvarenja bržeg napretka u sprovođenju ključnih evropskih reformu u Crnoj Gori.

“Crna Gora treba da se fokusira na reforme u oblasti vladavine prava, naročito, u pogledu ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, što bi predstavljalo ključnu prekrekretnicu u procesu pristupanja Crne Gore EU i omogućilo dalji napredak zemlje i početak zatvaranja preostalih pregovaračkih poglavlja. Navedeni reformski napori su takođe od presudne važnosti za sprovođenje predloženog Plana rasta EU za Zapadni Balkan,” rekao je Miler.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније