Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B. [ Jelena Otašević/TVCG ]

23. 01. 2024. 19:50 >> 19:52
22

BAUER ZA TVCG

Realna je opasnost da Rusija napadne neku članicu NATO-a

Crna Gora je dobar saveznik NATO-a, poručio je predsjednik Vojnog komiteta Alijanse Rob Bauer, u eksluzivnom intrevjuu za Televiziju Crne Gore.

Ipak, Bauer, koji se danas sastao s ministrom odbrane Draganom Krapovićem, ističe da sve članice NATO-a moraju više da doprinesu kolektivnoj bezbjednosti, imajući u vidu situaciju u svijetu, i način na koji se ponaša Rusija.

Tvrdi i da postoji realna opasnost da Rusija napadne i neku od članica NATO-a.

"Vrijeme više nije na našoj strani, kao kada smo učestvovali u misijama u Avganistanu i Iraku. Kada je u pitanju kolektivna bezbjednost i u slučaju da ste napadnuti, onda nemate tu povoljnost da birate tajming. Morate biti spremniji. Cijela Alijansa, uključujući Crnu Goru, mora da uradi više, a to znači obučenije i spremnije vojnike. Više zaliha, treninga i obuka. To je odlučeno na samitu u Viljnusu. Veći doprinos alijansi je neophodan, kako od Crne Gore, tako i od ostalih članica“, kazao je Bauer.

Na pitanje da li prepoznaje ozbiljnije prijetnje po bezbjednost od uobičajnih, Bauer kaže da se
ambicije Rusije neće zaustaviti na granicama Ukrajine.

„Zbog toga je važno da ne pobijede u ovom ratu i da mi zaustavimo tu ambiciju. Moramo se pripremiti za samoodbranu. Ukoliko ste spremni za rat, šanse da sačuvate mir su mnogo veće nego ukoliko to ne uradite. Ne kažem da će se to desiti sjutra, ali se moramo bolje pripremiti za rat sa Rusijom“, poručio je Bauer.

Intervju sa predsjednikom Vojnog komiteta Alijanse gledajte sjutra u Jutarnjem programu od sedam sati 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније