Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Iv.P. ]

13. 02. 2024. 14:06 >> 09:28
1

IZBORNA REFORMA

NVO i akademska zajednica predložili kandidate za Odbor

Odbor za izbornu reformu dobio je prijave za članove u proširenom sastavu iz reda NVO i akademske zajednice.

Ispred NVO prijave su predali Ana Nenezić (Analitiko), Zlatko Vujović (CEMI), Dragan Koprivica (CDT), Bozidar Vujičić (Građanska akcija), Maja Raičevič (Centar za ženska prava) i Goran Macanović (Savez slijepih) .

Iz akademska zajednice za članove Odbora su se prijavili Zlatko Vujović, Danilo Kalezić, Božidar Vujačić i Nikoleta Đukanović.

Formiranje Odbora predložili su poslanici parlamentarne većine i opozicije. Kako se navodi u Predlogu odluke o formiranju Odbora, zadatak tog radnog tijela je sveobuhvatna reforma i izmjena izbornog zakonodavstva, koja podrazumijeva implementaciju preporuka iz izvještaja Evropske komisije o napretku i izvještaja OEBS/ODIHR misije.

Odbor bi trebalo da definiše predloge zakona o izboru odbornika i poslanika, o biračkom spisku, o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i zakona o registrima prebivališta i boravišta...

Kopredsjednici Odbora su Vasilije Čarapić iz Pokreta Evropa sad (PES) i Nikola Rakočević iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Članovi su Boris Pejović (PES), Simonida Kordić (Nova), Maja Vukićević (DNP), Nikola Rovčanin (Demokrate), Maja Vučelić (CIVIS), Nikola Camaj (Albanski forum), Mihailo Anđušić (DPS), Nikola Zirojević (SD), Admir Adrović (BS), Ana Novaković Đurović (URA), Adrijan Vuksanović (HGI) i Jevrosima Pejović (Posebni klub).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније