Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Vijesti ]

21. 03. 2024. 21:28 >> 21:35
1
Čitaj mi:

KNEŽEVIĆ

Milovića smijeniti i rekonstruisati vladu; Savića biraju za sudiju Apelacionog sud

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da treba smijeniti ministra pravde Andreja Milovića i uz imenovanje novog ministra obaviti i rekonstrukciju izvršne vlasti. On je kazao i da, prema njegovim informacijama, predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić sljedeće sedmice treba da bude izabran za sudiju Apelacionog suda.

Knežević je gostujući u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti kazao da smatra da bi Milovića trebalo smijeniti u narednih mjesec ili mjesec i po, imenovati novog ministra pravde i kroz njegovo imenovanje obaviti i rekonstrukciju izvršne vlasti.

Lider DNP-a je kazao i da bi zbog stabilnosti trebalo što prije da dođe do rekonstrukcije Vlade.

Tvrdi da, prema njegovim informacijama, predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić sljedeće sedmice treba da bude izabran za sudiju Apelacionog suda.

"Zamislite, čovjek ispod čijeg su kabineta iskopali kabinet od 150 metara. Čovjek koji ima prepiske sa Vesnom Medenicom, o tome koga treba da puste da bi donosio sigurne glasove DPS-u i te su prepiske izašle. Čovjek koji je učestvovao u potvrđivanju optužnice za 'državni udar' i u mnogim drugim optužnicama i rješenjima o pritvoru. Čovjek koji je donio odluku da meni i Nebojšu Medojeviću imunitet traje samo u plenarnoj sali, sad treba da bude za sudiju Apelacionog suda? Bolje da vrate Vesnu Medenicu, bolje da stave Suzanu Mugošu za predsjednicu Vrhovnog suda. Sad želim da poručim članovima Sudskog savjeta, neka kažu da je to politički uticaj - isti ste ili grđi od Borisa Savića ako ga budete glasali iduće nedjelje da bude sudija Apelacionog suda", kaže Knežević.

Govoreći o izboru Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije, kazao je da sama činjenica da postoji kriza u parlamentarnoj većini i Vladi i oročena podrška Demokrata do juna, dovoljno govori da je napravljena politička šteta.

"Napravljena je iz prostog razloga što nije ispoštovan član Zakona o unutrašnjim poslovima", dodao je.

Knežević je ocijenio da sami postupak izbora v.d. direktora policije pokazuje da nije u pitanju "rat za profesionalca" već za prevlast u bezbjednosnom sektoru.

Smatra da će sličnog scenarija biti i ako dođe do izbora za direktora ANB-a.

Kaže da bi bolje bilo da je Vlada postavila Aca Đukanovića za predsjednika borda Investiciono-razvojnog fonda, nego Predraga Drecuna.

"On je jedna od personifikacija i metafora DPS-a, i koji je '96. pitao đe su pare, i '95. i '94... I onda je očigledno našao pare kad je postao izvršni direktor Prve banke. Evo mu prilika da sa institucionalnog nivoa otkrije đe su sve one pare koje je tražio devedesetih, pa ih je zaboravio kad je došao na čelo Prve banke."

Knežević je rekao da poštuje činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a i da neće to preispitivati kad budu u Vladi.

Ističe da to ne bi preispitivali ni kad bi sami formirali izvršnu vlast.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније