Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2014. 08:23 >> 08:24

FINANSIRANJE PARTIJA

Bošković: Zakon sramota za državu

Zakon o finansiranju političkih partija najveća je sramota za pravni sistem Crne Gore, što je Ustavni sud i potvrdio odlukom da većina odredbi tog zakona nije u skladu sa najvišim pravnim aktom, smatra ministar rada i socijalnog staranja Predrag Boškovic.

 

On je naglasio da taj zakon nije donio nikakav napredak u povjerenju u izborni sistem, samo je praktično zaustavio život u Crnoj Gori.

Bošković je reko da je na dan stupanja na snagu Zakona o finansiranju političkih partija zaposlenosti u Crnoj Gori porasla 32 odsto, a da je u ponedejeljak, kada je Zavod za zapošljavanje objavio sedmični izvještaj, zabilježen rast od svega deset procenata.

"Očigledno je koliki je pad za dva mjeseca i desetak dana koliko se primjenjivao ovaj zakon", rekao je Bošković Pobjedi.

On je, kako je prenijela Mina, ukazao da se potvrdilo ono što su od starta govorili: da zakon nije ustavan, da je u suprotnosti sa mnogim zakonima, normama. Prema njegovim riječima, zakon je najviše pogodio pojedince koji nijesu mogli da se zaposle i ostvare pravo na socijalnu pomoć.

"Ovaj propis je nanio neprocjenjivu štetu resoru kojim ja rukovodim. Nešto može da se nadoknadi, mada nijesam siguran. Jedino što sada nece trpjeti su sezonski poslovi", rekao je Bošković.

On je kazao da Aerodromi Crne Gore i Plantaže mogu bez problema krenuti u zapošljavanje neophodne radne snage za ovu sezonu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније