Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ Gradski portal ]

26. 03. 2024. 09:01 >> 09:11

Pavićević pitao perović

"Da li ste primili više od 15.000 eura, dok pola Crne Gore radi za 500?"

Crnogorsko zakonodavstvo je dobro, ali je problem što se zakoni koriste selektivno, kazao je predstavnik Grupe građana Alternativa Zarija Pavićević u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Pavićević je pitao direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelenu Perović da li je istina da je, u situaciji kada pola Crne Gore radi za 500 eura, primila više od 15.000 eura za prekovremene sate i dopunske radove.

“Da li Vi, koji ste trebali da budete prva linija odbrane od korupcije i štitite građane, smatrate da je to moralno i da li je uopšte istina? Smatram da to nije fer, ukoliko je istina, i da prosječan crnogorski radnik 15.000 eura ne može da zaradi za godinu, uz sve varijabile i prekovremene sate koji nijesu isplaćeni na način na koji bi trebalo”, naveo je Pavićević.

Perović je odgovorila da joj je potpuno jasno zbog čega, kako navodi, nikome ne odgovara rad ASK-a.

“Svi ste zaboravili da je izborna kampanja trajala tri godine – od mog dolaska. Agencija je objavila više od 50.000 dokumenata na internet stranici. Mislim da to dovoljno govori koliko smo svi bili usredsređeni na posao”, navodi Perović i ističe da mnogo veći fokus treba da bude na izmjeni izbornog zakonodavstva.

“Svi treba da se usredsrijede na izmjene Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja, pa onda sve ove priče ne bi bile toliko bitne. Izmijenili smo Zakon o sprečavanju korupcije i jasno mi je zašto neko hoće da se bavi malverzacijama. Sve su ovo napadi u suštini da se Poglavlje 23 slučajno ne zatvori”, poručuje Perović.

Komentarišući eventualnu smjenu sa pozicije direktorice ASK-a, Perović je kazala da je riječ o političkom pritisku.

“Tražiću od svih pojedinačno izvinjenje za svaku riječ koju su izrekli protiv mene, a onda ću krenuti i sa tužbama za naknadu štete, pa da imam sve ove stanove, pare i sve ovo što se priča. Vrlo ću to iskoristiti sa krivičnim prijavama”, ističe Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније