Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2014. 16:40 >> 16:38

NEMA TRANSFORMACIJE DF-A

Vujović: Novi format poželjan scenario

Traženje novog formata, koji bi kupio dodatno vrijeme na političkoj sceni je poželjan scenario kada nema spremnosti za transformaciju Demokratskog fronta, smatra analitičar Zlatko Vujović.

Lider DF Miodrag Lekić kazao je da prihvata poziv poslanika Pozitivne Dritana Abazovića da učestvuje u traženju rješenja za novo organizovanje opozicije, a ako treba, kako je istakao i zajedničkog traženja novih imena koja bi, kao prvi među jednakima, demokratski vodili široki i jedinstveni opozicioni blok.

Lider DF-a kazao je za Vijesti da ideja formiranja demokratskog opozicionog saveza odgovara njegovim dosadašnjim idejama i konkretnim naporima.

"S obzirom na to da je DF postigao zapaženi rezultat, a da sa druge strane ne postoji spremnost unutar tog saveza da se ide ka nekoj ideji o transformaciji u jednistvenu političku partiju, onda traženje nekog novog formata koji bi kupio dodatno vrijeme na političkoj sceni je poželjan scenario kada nema spremnosti za transformaciju DF", smatra Vujović.

Dosadašnjoj ideji jedinstevnog opozicionog bloka falio je konstituent koji bi privlačio suverenističke glasove.

"Pozitivna nije ranije bila raspoložena za jednu takvu ideju, međutim podjelama unutar te partije, koje će vjerovatno dovesti do cijepanja te partije se otvara prostor da ono što se danas zove DF privuče dio tog subjekta i eventualno poradi na nekom novom političkom formatu, koji se ne mora zvati Demokratski font, ali može biti njegova nadogradnja", kazao je Vujović.

Lekić je kazao da u širokom opozicionom savezu mnogo je bolje biti bez onih koji misle da mogu biti opozicioni uz periodične trgovine sa DPS-om, kadrovskog ili nekog drugog projektnig karaktera, te da vjeruje da takvih nije premnogo.

"Ukoliko se potvrde medijske najava da je grupacija Abazovića sprema na uđe u određeni aranžman sa DF, kojeg predvodi Lekić, a tom Frontu se ne priključi, kao što nije ni do sada SNP, onda će svakako taj format okupljen oko Lekića i Dritana predstavljati direktnu konkurenciju SNP-u i dijelu Pozitivne koju predvodi Pajović", smatra Vujović.

Podsjećamo, poslanik Pozitivne Dritan Abazović prekjuče je apelovao na Lekića, da provjeri da li u Crnoj Gori postoji želja za formiranjem jedinstvenog bloka koji će, osim opozicionih političkih subjekata, okupiti predstavnike civilnog sektora, sindikata, radnika i drugih slojeva društva.

(Izvor Antena M)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније