Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 12. 2014. 13:42 >> 13:53

PRIJEDLOG CDU-A

Mamulu pretvoriti u umjetnički kompleks

Na Škveru je neophodno proširiti pristaniše i izgraditi novu, modernu marinu, a ostrvo Lastavica sa starom tvrđavom Mamula treba pretvoriti u istorijsko-umjetnički kompleks sa turističkim programima i sadržajima, poručili su iz Crnogorske demokratske unija (Cdu).

"Lista „Cdu – Herceg Novi, Crna Gora“ doživljava Škver i gradsku luku kao jednu od neiskorišćenih razvojnih i turističkih potencijala herceg Novog", navodi se u saopštenju.

U Cdu-u smatraju da je na Škveru neophodno proširiti pristaniše i izgraditi novu, modernu marinu, sa svim pratećim sadržajima, koja će biti na usluzi i građanima Novoga.

"Herceg Novom je potrebna savremena marina sa pontonima, kapaciteta stotinu jahti, dužine do 20 metara, sa odgovorajućim pratećim servisom po važećim standardima, koji moraju biti ispoštovani i primijenjeni da bi marina uopšte bila interesantna za insotrane korisnike", ističu iz najmlađe crnogorske partije.

Kazali su da je neophodno i produženje mula, jer, ističu, novska marina nije zaštićena od zapadnog vjetra, a zbog loše infrastrukture problem predstavlja i južni vjetar.

Takođe, smatraju da treba smanjiti cijene usluga.

"Postojeće cijene nadmašuju cijena istih usluga u mediteranskim marinama, pri čemu te marine pružaju bolje usluge. Vez na Škveru je skuplji nego u lancu ACY marina ili, na primjer, ZEA marina. Kao takva, naša marina je potpuno nekonkurentna i nema veliku perspektivu. Kada se ovome doda i buka koja dolazi iz okolnih kafića u vrijeme sezone, teško da možemo očekivati bilo kakav napredak i više inostranih gostiju iz ove grupe visokoplatežnih turista" poručuju iz Cdu-a.

Sačuvati istorijsku i kulturnu baštinu Lastavice

Cdu smatra da ostrvo Lastavica sa starom tvrđavom Mamula treba pretvoriti u istorijsko-umjetnički kompleks, sa turističkim programima i sadržajima koji će biti primjereni značenju tog mjesta u istorijskoj i kulturnoj baštini Herceg Novog.

"Sigurni smo da takva projekcija uživa većinsku podršku naših građana, koji žele da vide Mamulu koja će čuvati sjećanje na našu istoriju", saopšteno je iz te partije.

Dodaju da obnovljena Mamula treba da bude stjecište umjetnika, mjesto kulturnih događaja i okupljanja, unikatna destinacija na mapi Jadrana.

"Takav koncept obnove nije u suprotnosti sa namjerom da na toj lokaciji bude moderni hotel, sa pripadajućim sadržajima", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније