Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 03. 2015. 14:26 >> 14:19
4

HERCEG NOVI

SNP: Postupci nove vlasti obeshrabruju

U Herceg Novom se bliži 100 dana nove vlasti, a njeni postupci obeshrabruju, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije Herceg Novi.

 

U saopštenju se navodi da vlast u HN ne radi ni iz bliza u skladu s predizbornim obećanjima koje je dala u decembru.

“Svi smo bili optimisti kada su raspisani konkursi za rukovodioce službi i sekretarijata opštine i kada se za tri rukovodeća mjesta prijavilo skoro deset puta više kandidata. Ali avaj! Umjesto stručnosti, iskustva, profesionalnosti, komisija je ipak odlučivala po partijskoj pripadnosti i samo po tom kriterijumu! Ne iznenađuje mnogo ponašanje većeg koalicionog partnera, ali drugi su obećavali, a građani vjerovali i opet ostali prevareni”, navodi se u saopštenju predsjednice Kluba odbornika SNP Herceg Novi Danijela Đurović.

“Osim što se građani osjećaju prevarenim jer je očigledno svaki konkurs u lokalnoj samoupravi samo farsa za obezbjeđivanje legitimiteta već odabranih kadrova. Sada su i radnici opštinskih preduzeća i ustanova minimizirani i nebitni, jer ipak, vlast je vlast i može kako hoće, pa ako treba i protiv zakona”, navodi se u saopštenju.

Naredna sjednica Skupštine opštine, treba da napokon otvori i mnoga druga pitanja, a prvenstveno pitanja privatizacija Instituta Igalo, bivše Vojne bolnice Meljine i Mamule.

“Koliko će ko imati razumijevanja, koliko će braniti interese grada, a ne političkih partija i grupacija kojima pripadaju, pokazaće rasprava koja se očekuje u narednu srijedu. Javnost Novoga je nepodijeljena po ovom pitanju i svi smo svjesni da ako prodamo Institut, sve ostale privatizacije u Herceg Novom biće nebitne. Privatizovali smo i bivšu Vojnu bolnicu Meljine i trebalo bi da se i o njoj vodi rasprava naredne srijede, međutim, nova vlast još nije našla za shodno da dostavi materijale odbornicima i da ih upozna šta se i kako radilo i šta je realizovano od privatizacionog ugovora”, navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније