Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2015. 11:42 >> 11:46

BOŠNJAK PORUČILA

Novim partijama slabe opoziciju

Najavljeno osnivanje novih stranaka, nema za cilj da ozbiljnije uđe u biračko tijelo DPS, već da slabi opoziciju, stvara konfuziju u javnosti i dodatno pasivizira građane, saopštila je potpredjednica PzP-a i poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Ona kaže da je uočljiv trend da u Crnoj Gori imamo više političkih partija nego članova u istim.  Bošnjak ističe i da je besmisao izlaska na izbore koji uvijek bivaju pokradeni, nemogućnost da se bilo šta promijeni kroz institucije sistema, pasiviziraju želju ljudi da se aktivnije uključe u politički život zemlje.

"Zato novoosnovanim političkim subjektima, koji još uvijek nisu ni ozvaničili svoj rad ne preostaje puno opcija osim da malo po malo ’čupkaju’ članove i simpatizere već postojećih stranaka, koristeći se možda najprljavijom metodom u kojoj isti ti članovi, a neki od njih ne bez malog partijskog staža i funkcija koje su im donosile sasvim pristojne prihode u organima lokalne uprave , istupaju iz stranke bez prethodnih konsultacija sa stranačkim kolegama, ili makar onog najelemantirnijeg ljudskog razgovora koji je osnova kućnog vaspitanja ali direktno svoju odluku saopštavajući medijima", navodi Bošnjak u izjavi za medije.

Ona kaže da najavljeno osnivanje novih stranaka, od kojih većina nema ni minimum koji se zove 200 potpisa, nema za cilj da ozbiljnije uđe u biračko tijelo DPS.

"Naprotiv, slabi opoziciju, stvara konfuziju u javnosti i dodatno pasivizira građane. Zato ne treba da čudi poziv na izbore koji ne dolazi iz DF, jer je naš stav poznat- nema svrhe izlaziti na iste dok god se prije toga ne oformi tehnička Vlada koja će pripremiti teren za prve fer i demokratske izbore koji će osloboditi Crnu Goru od ovog kriminogenog režima. Cilj je naravno malo prekomponovati scenu u kojoj će se zadržati status quo", upozorava Bošnjak.

Bošnjak ističe da mnogi od "tih tzv.preletača prethodno i nisu učinili puno za stranku", osim što su, kako navodi, gomilali funkcije.

„Njihov rad sigurno neće ostati upamćen, ali zato ostaje upamćeno da su za igrajući u predstavi za minut slave izazvali podsmjeh, jer su otkrili jedinstven recept za postizanje cilja, budi član, ne radi ništa a zatim u medijskom saopštenju nabroj funkcije. Zvuči dobro, iako u pojedinim slučajevima nije čak ni tačno, jer nakon izbora u Herceg Novom sada već bivši članovi PzP su podnijeli ostavke na svoje funkcije, ali prilikom preleta nisu zaboravili da ih pobroje, dovodeći tako namjerno javnost u zabunu“, saopštila je potpredjednica PzP-a.

Ona kaže da svima koji su otišli želi svu sreću u novom društvu.

"Uz opasku njihovim novim partijskim drugarima da se izdaja piše isto u svakoj stranci“, zaključila je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније