Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2015. 17:37 >> 17:31
1

JUŠKOVIĆ TVRDI

Asanović nezakonito predsjednik DSJ

Osnivači i članstvo Demokratske stranke jedinstva nijesu znali da je Radovan Asanović izabran za predsjednika te partije, kazao je član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Jušković. On je naveo da je Asanoviću kasnije naloženo da napusti DF.

“Vijest da će nekolicina iz DF da se okupe oko DSJ mogla je da iznenadi možda politički naivne, ali nikako nas, istinsko članstvo i osnivače ove partije, a još manje minitra unutrašnjih poslova i predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića i Raška Konjevića”, kazao je Jušković.

Oni su, kako je naveo, iskoristili pohlepu, “glavnu karakternu osobinu Radovana Asanovića”, neovlašćeno ga promovišući u predsjednika stranke, dali mu pečat i omogućili da neovlašćeno raspolaže novcem koji poslanici i stranke dobijaju od Skupštine. Jušković je kazao da je sredinom februara ove godine podnio prijavu ministru unutrašnjih poslova Konjeviću sa dokazima o, kako je naveo, zloupotrebama i malverzacijama samoproglašenog predsjednika DSJ, Asanovića.

On je, kako je naveo, podnio tužbu i kod Upravnog suda za poništenje spornog rješenja o imenovanju Asanovića za predsjednika DSJ. “I sa te adrese do sada samo – muk”. “U akciji pokušaja razbijanja DF-a, ovo nepočinstvo je i iskorišćeno da Konjević i Krivokapić ucijene Asanovića i nalože mu da izađe iz DF-a i omogući formiranje novog poslaničkog kluba”, poručio je Jušković.

On je naveo da posjeduje dokaze za tvrdnje, uključujući nalaze Revizorske kuće. “Dokazi su jednostavni i nepobitni”, poručio je Jušković.

Nakon, kako je podsjetio, iznenadne smrti prvog i jedinog predsjednika DSJ, Zorana Žižića, Predsjedništvo je Asanovića postavilo na mjesto vršioca dužnosti predsjednika stranke do održavanja Skupštine i izbora novog predsjednika. “Fiktivna skupština DSJ je održana 8. februara 2014. godine, a da članovi Predsjedništva, Glavnog odbora i osnivači o tome uopšte nisu obaviješteni, a tek dva mjeseca kasnije, 7. aprila, Asanović je imenovan za predsjednika stranke i to tako što je Konjeviću poslao zahtjev za verifikovanje njegovog imenovanja”, navodi se u saopštenju Juškovića.

Asanović je, kako je kazao, dobio rješenje sa pečatom ministra policije. “O (i)legalnosti ovih događaja može da posvjedoči i zanimljiv detalj – zapisnik sa Skupštine potpisao je sam Asanović, bez zapisničara i ovjerivača zapisnika”, kazao je Jušković.

On je ukazao i na to da je Asanović postao predsjednik DSJ a da ni jedan medij nije objavio tu informaiju. “Transparentno i demokratski, samo njemu svojstveno”. “O svemu tome pojma nije imalo ni članstvo, a posebno ne osnivači DSJ i članovi Predsjedništva i Glavnog odbora”, naveo je Jušković.

Asanović je, kako je naveo, nakon toga pored poslaničke plate na ime stranke neovlašćeno raspolagao sa sedam do devet hiljada EUR, “zaboravljajući namjenu novca poreskih obveznika i time gušio rad DSJ”. Prema riječima Juškovića, Asanović nije izvršavao obaveze v.d. predsjednika, pa su članovi Predsjedništva i Glavnog odbora pokrenuli pitanje zašto je stranka neaktivna, kao i gdje se troši novac namijenjen za njen rad.

“VD predsjednik se nije javljao na telefonske pozive niti je odgovarao na mejlove. Krajem godine me je obavijestio da je on predsjednik, a da su osnivači DSJ izbačeni iz stranke”, naveo je Jušković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније