Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 10. 2015. 18:12 >> 18:24
7

VUČIĆ IZ MOSKVE

"Neko pokušava da destabilizuje Balkan"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je kako je "očigledno da neko ulaže mnogo napora u destabilizaciju odnosa na Zapadnom Balkanu".

Vučić je iz Moskve, gdje je otputovao u trodnevnu posjetu, kazao i kako zna koje su to snage, ali nije želio o tome govoriti, prenosi Al Džazira.

Smatra da je dovoljno pogledati situaciju u okruženju kako bi bilo "potpuno jasno ko stoji iza toga".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Moskvi, rekao kako je očigledno da na Balkanu rastu tenzije i da su "vidljivi pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa u Podgorici, Skoplju i Prištini, sa namjerom da se oni prošire na Banjaluku, Sarajevo i Beograd".

"Srbija i Beograd uložiće sve napore da sačuvaju mir i stabilnost u regionu i to je naš prioritetni cilj", podvukao je Vučić.

Upitan koje snage rade na destabilizaciji, Vučić je odgovorio: "Zašto bih ja to govorio javno? Dovoljno je da ja znam, da Vlada Srbije zna i da preduzima korake. Srbija u potpunosti uspijeva da očuva mir i stabilnost u našoj zemlji. To je naš posao, a ne da se bavimo ostalim zemljama", zaključio je Vučić.

"Prijatelji na racionalnim osnovama"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi da je Srbija dokazala svoj prijateljski odnos prema Rusiji, ne uvodeći joj sankcije.

On je rekao da će Srbija nastaviti da Rusiji bude prijatelj, ali na "racionalnim osnovama", prenosi B92.

"Mislimo da smo pokazali svoj iskren i prijateljski odnos prema Ruskoj Federaciji time što smo ostali jedna od evropskih država koja, uprkos mnogobrojnim zahtjevima čitavog svijeta, koja joj nije uvela nikakve sankcije. Srbija će takvu politiku nastaviti i u budućnosti", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije razgovora sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom. 

Vučić je kazao da će posjeta Moskvi dati novi impuls saradnji dvije zemlje i zahvalio Rusiji na podršci u Unesku, kao i na pomoći u zaštiti srpskih interesa u Savjetu bezbjednosti UN. 

Srpski premijer je pozvao Medvedeva da tokom 2016. dođe u zvaničnu posjetu Srbiji. 

Ruski premijer je rekao i da su razgovori sa Vučićem bili uspješni i prijateljski. 

"To karakteriše odnose naše dvije zemlje, njihovu istoriju, a nadam se i perspektivu", zaključio je Medvedev i dodao da vjeruje da će svih osam sporazuma koji su danas potpisani u Moskvi biti realizovani.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније