Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

28. 04. 2017. 09:42 >> 09:16

GRČKO MINISTARSTVO

Makedonija bi mogla u dublju krizu

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zabrinutost da bi Makedonija mogla da zapadne u duboku političku krizu, pozivajući političke rivale na saradnju.

Ministarstvo je, u kasno sinoć objavljenom saopštenju, izrazilo "žalost i zabrinutost" zbog napada na Sobranje i pozvalo makedonske političke suparnike da pokažu "duh kompromisa i saradnje", prenijela je agencija AP.

Bez toga, upozorava grčko ministarstvo, moglo bi da dođe do "eksplozivne situacije". 

Makedonski MUP je saopštio da je situacija u centru Skoplja normalizovana, nakon što je u centru makedonske prijestonice u protestima povrijeđeno između 77 i 100 ljudi. 

Makedonski MUP je na sajtu objavio da je do 23:30 sati sinoć 77 građana zatražilo ljekarsku pomoć, dok RTS javlja, pozivajući se na makedonsku policiju da je u sinoćnjim neredima u Skoplju povrijeđene 102 osobe, među kojima 22 policajca i trojica poslanika. 

U makedonskom Sobranju se od 18 sati sinoć odvijala istinska drama, gdje su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsjedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsjednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povrijeđen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji.

Zaev je lakše povrijeđen u pesničenju. 

Većina u makedonskom Sobranju koju čine SDSM Zoran Zaev i albanske stranke, izabrala je juče, poslije prekida sjednice Talata Džaferija za predsjednika parlamenta, a pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju" upali su u zgradu Sobranja gdje ih je obezbjeđenje spriječilo da se popnu stepenicama u salu u kojoj su poslanici. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније