Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

04. 05. 2017. 19:51 >> 19:25
6

ZAGREB

Predsjednik Sabora podnio ostavku

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov podnio je ostavku nakon što nije prošao zahtjev za izglasavanje nepovjerenja ministru finansija Zdravku Mariću. I pozicija i opozicija su to nazvali vlastitom pobjedom.

"Zbog zaštite digniteta Sabora podnosim ostavku na dužnost predsjednika Sabora i smatram da je jedino moguće raspisati nove izbore", izjavio je Petrov. 

"Glasanje o ministru Mariću pokazalo je da u Saboru nema većine i da imamo krizu. Andrej Plenković je indirektno stao u zaštitu svega što se događalo u Agrokoru, a što je izazvalo potres ekonomskog i političkog sistema u Hrvatskoj", rekao je Petrov. 

Andrej Plenković nema politički legitimitet jer nema 76 zastupnika, a sadašnja Vlada je krnja, dodao je Petrov. 

Zahvalio je zastupnicima na saradnji i naglasio da će se i dalje u svom političkom životu boriti za demokratske vrijednosti, a ne "razvijanje kulta ličnosti", prenio je HRT.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније