Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 06. 2013. 20:54 >> 20:54

DOGOVOR PAO

Kosovo dobija svoj pozivni

Beograd i Priština postigli su dogovor o pozivnom broju za Kosovo, saopštila je šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton, javlja RTS.

 

"Poslije sastanka sa direktorom za zapadni Balkan Pjerom Mirelom, usaglašen je tekst sporazuma i vrlo smo blizu dogovora o telekomunikacijama", rekao Rasim Ljajić u Briselu.

Ešton je saopštila u Evropskom parlamentu da su Srbija i Kosovo "postigli dogovor o pozivnom broju za Kosovo" koji čini dio paketa o drugim pitanjima vezanim za telekomunikacije koji čeka konačnu potvrdu.

Ešton je to rekla odgovarajući na pitanje izvjestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina "da li ima pozitivnih vijesti ili progresa u dijalogu Beograda i Prištine o energiji i telekomunikacijama". 

Ljajić je rekao i da što se tiče "Telekoma" stoji dogovor da se daju dozvole za postojeće bazne stanice na Kosovu kako bi "Telekom" mogao nesmetano da funkcioniše do raspisivanja tendera.

Na tom tenderu, dodao je, učestvovaće i "Telekom" a sam tender treba da bude raspisan po međunarodnim standardima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније