Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 06. 2018. 21:57 >> 21:48

ZEAV PORUČIO

"Ivanov podstiče nove podjele i konflikte"

Premijer Makedonije Zoran Zaev ocijenio je danas da predsjednik države Đorđe Ivanov podstiče nove podjele i konfikte u makedonskom društvu.

U intervju za BIRN Makedonija Zaev je ocijenio da Ivanov "ne samo što ne vidi značaj dogovora sa Grčkom o rješavanju spora oko imena Makedonije, ili ne želi da ga prihvati, već svojim nastupom i rječnikom ovih dana podstiče nove podjele i nove konflikte u makedonskom tkivu".

"To nije odlika jednog predsjednika koji treba da bude predsjednik svih građana i koji treba da pozove da se sa pažnjom i razumom pristupi dogovoru", rekao je makedonski premijer.

Prema riječima Zaeva,"predsjednik Ivanov, na žalost ne uspijeva da vidi i da propozna perspektive koje se otvaraju za zemlju, a pritom ne želi da podrži rješenje kojim se jača i priznaje makedonski identitet, kako nikad do sada".

"Dobijamo kristalnu i nedvosmislenu potvrdu za makedonski jezik i za makedonski identitet. Makedonci, Makedonac, Makedonka, makedonsko. Kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Prevedeno, bez ograničavanja, na sve jezike svijeta. Konačno, Republika Grčka priznaje naš identitet”, rekao je Zaev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније