Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 09. 2018. 21:54 >> 21:41
13

TAČI PORUČIO

Nikada neću tražiti dozvolu da posjetim sjever Kosova

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da nikada nije tražio niti će tražiti dozvolu za posjetu bilo kom dijelu Kosova. On je na konferenciji za novinare rekao da je posjetio sjever zemlje i da će to činiti i ubuduće.

"Nikada nijesam tražio, niti ću za to tražiti dozvolu", kazao je Tači.

Prema njegovim rečima, građani Kosova imaju prava da se slobodno kreću u svakom dijelu zemlje.

"Na Kosovu mi dajemo dozvolu za pjosjetu onima koji žele da posjete Kosovo, kada to smatramo opravdanim. Dozvolu treba da traže posjetioci koji dolaze na Kosovo", kazao je Tači.

Jučerašnja posjeta prelazu Brnjak i jezeru Gazivode prošla je bez ikakvih problema, kazao je kosovski predsednik.

Tači je takođe govorio i o dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i podvukao da su razgovori jedini put, i da njegov prijedlog o korekciji granice podrazumijeva pripajanje Preševske doline Kosovu.

On je ocijenio da je jučerašnji protest, koji je organizovalo Samoopredjeljenje, pokazao da svi poštuju institucije Kosova, aludirajući na činjenicu da je okupljanje prvi put prijavljeno Policiji Kosova.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније