Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 02. 2019. 22:55 >> 22:22
3

OD POČETKA KRIZE

U Srbiji registrovano više od milion migranata

Od početka migrantske krize u Srbiji je registrovano više od milion migranata, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i dodao da je država reagovala odgovorno tako što je čuvala bezbjednost građana i ujedno poštovala osnovna ljudska prava migranata.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je na Šestoj ministarskoj konferenciji Budimpeštanskog procesa, koja se održava u Istanbulu, naveo da je Srbija svim migrantima pružila neophodnu medicinsku zaštitu i smještaj.

"U ovom trenutku je oko 4.000 migranata smješteno u 14 stalnih ili privremenih prihvatnih centara u Srbiji. Kontinuirano radimo na unapređenju i jačanju sistema upravljanja migracijama i sistema azila, u normativnom i operativnom smislu. U cilju unaprijeđenja ove oblasti, usvojili smo novi Zakon o azilu i privremenoj zaštiti, Zakon o strancima i Zakon o graničnoj kontroli, a oblast migracija regulisana je i Zakonom o upravljanju migracijama", rekao je Stefanović.

On je rekao da se ne smije zanemariti da je od trenutka izbijanja migrantske krize povećano krijumčarenje i trgovina ljudima.

"MUP Srbije intenzivno radi na otkrivanju kriminalnih grupa u cilju njihovog najstrožeg sankcionisanja. Dobro organizovanim akcijama srpske policije u 2018. godini uspjeli smo da spriječimo 162 učinioca da izvrše krivično djelo krijumčarenje ljudi. Pojačanim nadzorom državnih granica, tokom 2018. godine u pokušaju nezakonitog prelaska granice spriječene su 7.032 osobe, dok je od početka ove godine do danas u tim namjerama zaustavljeno više od 1.000 migranata", rekao je Stefanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније