Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

06. 03. 2019. 14:49 >> 14:20
1

BRNABIĆ SAOPŠTILA

Haradinajevog poziva nije bilo

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić, poručila je da kosovski premijer Ramuš Haradinaj pokušava da baci prašinu u oči Evropskoj uniji i SAD-u. Kako je navela, on to čini navodnim pozivom Beogradu na sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, početkom aprila u Prištini, a da zapravo čini sve da nikada ne dođe do nastavka dijaloga.

Brnabićeva je Tanjugu rekla da nije ni dobila poziv na sastanak koji će, prema Haradinajevim riječima, biti održan početkom aprila.

"Njegov posao je izuzetno lak ukoliko želi da ga radi - da jednostavno implementira sporazume koji su ranije dogovoreni, kako bi pokazao da su oni odgovorni partneri na čiju reč može da se računa", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da Haradinaj prije svega treba da počne da poštuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazum ukidanjem taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, a onda da krene konačno da implementira i dogovoren i potpisan Briselski sporazum, time sto će oformiti ZSO.

"Međutim, jedino što je jasno je da on sporazume ne želi da poštuje. Ono što je novo je da on više čak ni dogovore sa SAD ne želi da poštuje", rekla je Brnabić.

Predsjednica vlade Srbije je rekla da je sve što Haradinaj radi je u cilju dalje destabilizacije odnosa Beograda i Prištine i toga da do nastavka dijaloga nikada ne dođe.

Kosovski premijer najavio da će početkom aprila u Prištini biti održan sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, na kojem će biti i premijerka Srbije.

Haradinaj je, kako prenosi prištinska Koha, na jučerašnjoj sednici vlade zatražio od članova kabineta da odobre inicijativu za okupljanje svih, kako kaže, regionalnih lidera, kao i evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johanesa Hana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније