Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 11. 2013. 20:00 >> 20:00
7

PODRŽAVA INICIJATIVU

Papuljas za novo ime Makedonije

Grčki predsjednik Karlos Papuljas je u Tirani razgovarao oko grčkog problema sa ustavnim imenom Republike Makedonije sa albanskim kolegom Bujarom Nisanijem.

 

 

Podsjetimo,grčki pregovarač u sporu Skoplja i Atine o imenu makedonije Adamantios Vasilakis predložio naziv "Slovensko-albanska Makedonija.

Treba da se nađe ime koje će biti prihvatljivo za sve strane, sa geografskom odrednicom i za sveukupnu upotrebu. Podržavam inicijativu za ime Slovensko-albanska Makedonija, izjavio Papuljas,prenose albanske novine “Sekuli”.

Na sastanku u Tirani sa albanskim kolegom Nisanijem, između ostalog, Papuljas je dao podršku evropskim integracijama Albanije i napomenuo da je Albanija ekonomski partner Grčkoj. 

Grčki predsjednik izjavio je da grčka manjina u Albaniji i albanski emigranti u Grčkoj predstavljaju most povezivanja između dvije zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније