Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

РТС

01. 12. 2023. 20:34 >> 20:34

REM SRBIJE

Pokrenut postupak protiv TV "Pink"

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) Srbije na hitnoj sjednici održanoj danas pokrenuo je postupak protiv TV Pink, zbog osnovane pretpostavke da je došlo do povrede Zakona o elektronskim medijima, u vezi sa prikazivanjem seksualno eksplicitnog snimka u emisiji "Novo jutro". Kako se navodi u saopštenju REM-a, sporni sadržaj emitovan je 1. decembra 2023. godine u periodu od 5.30 do 11 časova.

Dodali su da je Stručna služba REM-a uvidom u sporni sadržaj zaključila da je isti potencijalno u suprotnosti sa članom 65 i članom 70 Zakona o elektronskim medijima, kao i odredbama člana 13, 20 i 28 Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kao i člana 4 Pravilnika o zaštiti prava maloljetnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

"Naime, sadržaj emisije je jasno političkog predizbornog karaktera (i kao takav označen). S druge strane, seksualni čin je potpuno privatni događaj koji ne može biti doveden u vezu sa prirodom informacije koja se odnosi na politički život, koji je po definiciji javno pitanje tako da je riječ o neskladu sa članom 13. stav 1. tačka Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga", kazali su iz REM.

U saopštenju ističu da je, s obzirom na to da je objavljeni medijski sadržaj izrazito ličnog karaktera, u neskladu i sa Pravilnikom o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније