Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RTS ]

12. 12. 2023. 14:59 >> 15:01
Čitaj mi:

ŠPANIJA

Otkriveno više od sedam tona kokaina, osumnjičeno 20 osoba sa Balkana

Španska policija saopštila je da je zaplijenila 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike u sjeverozapadnoj luci u Vigu, skrivenog u smrznutoj tunjevini.

Droga je trebalo da bude distribuirana širom Evrope, navodi policija, prenosi RTS. 

U akciji španske policije uhapšeno je i 20 osoba koji pripadaju dvijema organizacijama sa Balkana što je, navodi se u saopštenju, ''veliki udarac'' jednoj od najsnažnijih distributivnijih mreža u Evropi.

Policija navodi da je to najveća količina koja je ikad zaplijenjena u Galiciji, atlantskom regionu Španije koji su krijumčari decenijama unazad koristili za distribuiranje droge u Evropu.

Krijumčarska mreža osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu smrznutom robom iz raznih djelova svijeta, te za ulaganje u nekretnine, a koristila je firmu i kao paravan za šverc droge.

Španska policija je tokom višemjesečnog nadzora kompanije utvrdila da firma prikriva umiješanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera sa oznakama raznih kompanija iz cijelog svijeta u druge luke na Iberijskom poluostrvu.

Policija je zaplijenila i 3,5 tona kokaina skrivenog u transportnim kontejnerima u luci u Valensiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније