Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

23. 05. 2015. 18:52 >> 18:44

"PITANJE VREMENA"

Jahjaga zatražila priznanje od Iraka

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas od zamjenika predsjednika Iraka Ajada Alavija da Irak prizna Kosovo, na šta je on odgovorio da je to pitanje vremena, saopšteno je iz Kabineta kosovske predsjednice.

Kako se navodi u saopštenju, Jahjaga je rekla da od proglašenja nezavisnosti Kosovo konsoliduje unutrašnju demokratiju i da je postalo bitan faktor mira i stabilnosti ne samo u regionu.

Ona je rekla da "međunarodno konsolidovanje zemlje i prijem Kosova u međunarodno institucije i organizacije" ima posebnu važnost i naglasila potrebu svrstavanja Iraka uz države koje su priznale Kosovo.

Jahjaga je trenutno u Jordanu gdje na poziv kralja Abdulaha učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu zemalja Srednjeg istoka i Sjeverne Afrike i danas se sastala i s bivšim premijerom Velike Britanije Gordonom Braunom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније