Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 06. 2021. 18:44 >> 18:52

JUTARNJI PROGRAM

O transplantaciji bubrega, mišjoj groznici, PCR testovima

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o transplantaciji bubrega, da li nam prijeti mišja groznica, kada će PCR testovi urađeni kod nas važiti u svijetu. Gost Jutra i umjetnički direktor Gradskog pozorišta Duško Kovačević.

Zbog čega se naši pacijenti kojima treba transplantacija bubrega, ne šalju u centre gdje je to moguće? Da li je nedostatak bilateralnih ugovora sa zemljama zaista prepreka za ostvarenje prava da se u normalniji život vrate oni koji su godinama na dijalizi? Kliničkom centru prijeti nekoliko tužbi, a jedna je već stigla kada je riječ o transplantaciji bubrega. Direktor Klinike za urologiju KCCG, dr Petar Kavarić biće naš gost.

Kada će PCR testovi koji se rade u Crnoj Gori, važiti u svijetu kazaće nam dr Miljana Pavličić iz Instituta za javno zdravlje.

Da li Crnoj Gori prijeti Mišja groznica? Jesmo li u novoj opasnosti u odnosu na veliki broj slučajeva obolijevanja u regionu, kako se sačuvati i preventivno djelovati da do infekcije ne dođe, odnosno kako tu mogućnost svesti na minimum, kazaće nam dr Marjan Bakić iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Gradsko pozorište Podgorica, nakon velikog talasa pandemije spremilo je bogat ljetnji program. Pored oživljavanja svojih programa oživljava se i Regionalna unija tetara. Šta možemo da očekujemo kazaće nam umjetnički direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević. O Regionalnoj uniji teatara putem Skajpa razgovaraćemo i sa producentom i marketing menadžerom Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, a ujedno i menadžerom RUTA GRUPA TRIGLAV, Mirzom Muzurovićem. 

Najavljujemo:

Najveći turnir u fudvalu “Fudbal da, droga ne” koji organizuje OFK “Nikšić”, u subotu, 20. juna. Gost: vlasnik OFK “Nikšič”, Dragan Marojević.

Stižu nam priče iz Kotora.

Naša Marija Radanović provjerava kakva dešavanja iz oblasti kulture možemo očekivati u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru.

Jedriličari Kotora vratili su se za zlatnom medaljom iz Hrvatske gdje su nastupili na Međunarodnom takmičenju jedriličarstva. Marija prenosi njihove utiske.

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније