Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

24. 03. 2024. 07:00 >> 07:00
Čitaj mi:

VRIJEME danas

Oblačno sa kišom, do 18 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, a tokom noći u većem dijelu zemlje kišovito, lokalno sa pljuskovima i grmljavinom. Na krajnjem sjeveru tokom većeg dijela dana biće suvo, a tokom noći u planinama na sjeveru očekuje se slab do umjeren snijeg. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti umjeren do jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od dva do 13, a najviša dnevna od sedam do 18 stepeni.

CRNA GORA - Sjever
Na sjeveru Crne Gore, umjereno do potpuno oblačno, tokom dana ponegdje slaba kiša, a na krajnjem sjeveru suvo. Tokom noći kišovito, ponegdje pljuskovi i grmljavina, a u planinama slab do umjeren snijeg, koji će se u kasnim satima proširiti i na niže predjele. Vjetar umjeren do jak južni, tokom noći prolazno sjeverni. Temperatura do 14 stepeni.

CRNA GORA - Jug
Na jugu, promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Više padavina krajem dana i tokom noći. Vjetar pojačan i jak jugoistočni. Temperatura do 18 stepeni.

MORE: Talasasto do jače talasasto. Vjetar povremeno umjeren do jak, južni. Temperatura mora 15 stepeni.

CRNA GORA -tri dana - Sjever
Narednih dana na sjeveru, u ponedjeljak ujutru ili prijepodne prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Tokom utorka postepeno novo oblačenje, a krajem dana i tokom noći kiša. U ponedjeljak prijepodne ponegdje umjeren do jak sjeverni vjetar, a u utorak umjeren do jak južni.

CRNA GORA -tri dana - Jug
Na jugu, u ponedjeljak ujutru još malo kiše, zatim postepeno razvedravanje u jugozapadnim predjelima već u ranim jutarnjim satima. Tokom utorka pretežno oblačno, poslijepodne sa slabom do umjerenom, a tokom noći i jakom kišom. U ponedjeljak rano ujutru ili prijepodne, ponegdje umjeren do jak sjeverni vjetar, a tokom utorka umjeren do jak jugoistočni i istočni.

Evropa
Prostrani i duboki ciklon koji se pruža od Skandinavije, preko većeg dijela zapadne i većeg dijela centralne Evrope, spušta se do Jadrana i premješta dalje prema istoku i sjeveroistoku, donoseći mjestimičnu kišu, a u višim predjelima slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na prostoru Balkana i istočnih predjela kontinenta. Tokom noći umjerene kiše će biti i u Irskoj, a slabe u južnim i centralnim predjelima Pirineja. Najviša dnevna temperatura u glavnim gradovima od 1 stepen u Helsinkiju do 24 u Madridu.

Balkan
Iz sjeverozapadnih i zapadnih, prema centralnim predjelima Balkana, premješta se padavinska zona dok će se u jugoistočnim i istočnim i većini južnih predjela zadržati pretežno sunčano vrijeme. Jače padavine se očekuju tokom noći kada će u planinama biti i snijega. Temperatura osjetno niža, osim na jugu i jugoistoku gdje sa očekuje oko 20 stepeni.

Zanimljivost
Danas je svjetski dan meteorologije i obilježava se svakog 23 mart, kao dan osnivanja Svjetske meteorološke organizacije. Osnovana je 1950 god. kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija za meteorologiju, hidrologiju i srodne geofizičke nauke i broji 189 država i teritorija. Bavi se proučavanjem procesa i stanja atmosfere, klime i voda. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana meteorologije je “Budućnost vremena, klime i vode, kroz generacije”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније