Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 09. 2016. 14:19 >> 13:58

UNHCR SAOPŠTIO

Više od 300.000 migranata prešlo Mediteran 2016.

Više od 300.000 izbjeglica i migranata prešlo je Sredozemno more na putu ka Evropi tokom 2016. godine, saopštio je danas Visoki komesarijat UN za izbjeglice (UNHCR).

 


 

Ove godine je u Evropu stiglo znatno manje izbjeglica u odnosu na prvih devet mjeseci 2015. kada ih je došlo 520.000, ali je veći u odnosu na cijelu 2014. godinu s 216.64 migranta.

Iako je broj migranata manji za 42 odsto u odnosu na prošlu godinu, broj stradalih je samo neznatno manji za 15 odsto, naveo je UNHCR i dodao da je od početka godine stradala ili se vodi kao nestala 3.211 osoba.

"S takvom stopom stradalih ili nestalih, 2016. bi mogla da bude godina s najviše stradalih", rekao je portparol UNHCR-a Vilijam Splinder.

Spindler je rekao da sve izbjeglice pokušavaju da se domognu obala Italije i Grčke.Oko 48 odsto migranata koji su stigli u Grčku su Sirijci, 25 odsto su Avganistanci, 15 odsto dolazi iz Iraka, četiri odsto iz Pakistana i tri odsto iz Irana.

Oko 20 odsto onih koji su stigli u Italiju su Nigerijci, 12 odsto iz Eritreje, oko sedam odsto dolazi iz Gabona i takođe po sedam odsto su iz Gvineje, Sudana i Obale Slonovače.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније