Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

28. 02. 2017. 08:35 >> 08:11

RUSIJA NAJAVILA VETO

Savjet bezbjednosti o sankcijama za Siriju

Rusija je najavila da će danas u Savjetu bezbjednosti UN uložiti veto na predlog rezolucije o uvođenju sankcija sirijskom režimu zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u skobima sa pobunjenicima.

 

 

 

 

Rezoluciju su predložile SAD, Velika Britanija i Francuska, i njom se predviđa zabrana putovanja i zamrzava imovina 11 Sirijaca, uglavnom vojnih zvaničnika, i 10 organizacija i kompanija.

U predlogu se takođe zabranjuje prodaja, snabdijevanje ili prenos helikoptera i druge opreme sirijskoj vojsci i vladi.U istrazi UN i Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) konstatovano je prošle godine da je sirijska vlada odgovorna za posljednja tri napada u Siriji u kojima je upotrebljen hlor.

U istrazi je takođe utvrđeno da je ekstremistička organizacija Islamska država koristila iperit u jednom napadu.Zamjenik ambasadora Rusije pri UN Vladimir Safronkov najavio je u petak da će Moskva uložiti veto na predlog rezolucije, koji je opisao kao "jednostrani" i "baziran na nedovoljnim dokazima".

Sirijska vlada negira korišćenje hemijskog oružja u građanskom ratu koji je ušao u šestu godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније