Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 06. 2017. 14:16 >> 13:48
1

DRAMA NA NEBU

"Zapadni avioni" presreli ruski Tu-160

Ruski strateški bombarderi tupoljev-160 izveli su planirani probni let nad neutralnim vodama u Baltičkom moru kad su ih presreli “zapadni avioni”, piše Raša tudej.

 

 

 

Kako se navodi, incident se dogodio 15. juna, a uz bombardere nalazili su se i lovci suhoj-27.

“Svi letovi su bili u skladu sa međunarodnim pravilima održavanja vazdušnog prostora. Grupa naših aviona je konstantno bila presijecana borbenim avionima nekoliko zapadnih država.

Tu su bili danski avioni tipa F-16, finski F-18 i švedski JAS-39s. Ranije je iz Helsinkija stiglo saopštenje da su finski borbeni avioni primijetili pojačanu aktivnost iznad Baltičkog mora.

“Teritorijalna odbrana je naredila avionima iz Jedinice za brzo djelovanje da identifikuju i fotografišu ruski vojni avion koji se našao u finskom vazdušnom prostoru”, navedeno je.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније