Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

10. 11. 2017. 14:38 >> 14:05

DŽON KER

Bregzit se može zaustavi kad god

Britanski zvaničnik koji je napravio pravila za izlazak iz EU Džon Ker rekao je da Velika Britanija može odustati od Bregzita kad god to poželi.

Dok je pri kraju još jedna runda pregovora o Bregzitu u Briselu, Ker, koji je osmislio Član 50 sporazuma o EU, rekao je da "dok traju razgovori o razvodu, strane su i dalje venčane".

"Možemo promijeniti stav u svakom trenutku", rekao je Ker.

Ker je rekao da je britanska vlada obmanula glasače da vjeruju da je proces izlaska iz EU nezaustavljiv. Britanski glasači, kao i poslanici i dalje su podijeljeni oko Bregzita.

Britanska premijerka Tereza Mej reka je danas da neće tolerisati pokušaje da se "blokiraju demokratske želje britanskog naroda u pokušaju da se uspori ili zaustavi", izlazak zemlje iz EU.

Vlada u Londonu planira da ozakoni datum izlaska iz EU - 11 časova 29. marta 2019. - kao zaštitu od odlaganja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније