Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 03. 2018. 18:17 >> 18:14

KASTRO PORUČIO

Kuba prošla dug i težak put

Predsjednik Kube Raul Kastro, koji za nešto više od mjesec odlazi s funkcije, izjavio je da je Kuba prošla "dug i težak put" od revolucije 1959.

Raul Kastro, brat vođe kubanske revolucije, poručio je, dan nakon održanih parlamentarnih izbora koji otvaraju put ka njegovom odlasku predviđenom za 19. april, da je Kuba "časno prošla kroz etape svoje novije istorije, zajedno sa čitavim narodom".

Na Kubi su u nedjelju održani izbori za parlament koji treba da izabere Kastrovog nasljednika, čime se završava era vladavine braće Fidela i Raula Kastra.

Prvi put za skoro 60 godina poslije ere braće Fidela, oca Kubanske revolucije preminulog 2016. godine, i Raula, predsjednik Kube će biti osoba koja nije učestvovala u revoluciji 1959. godine.

Iako se ne zna Kastrov nasljednik, spekuliše se da bi to mogao da bude prvi potpredsjednik vlade Migel Dijas Kanel (57).

Kanel je juče rekao da će nova vlada biti više odgovorna građanima i da će oni učestvovati u njenim odlukama.

Raul Kastro (86) imaće i poslije odlaska sa funkcije uticaj na donošenje odluka i ostaće na čelu Komunističke partije Kube do narednog partijskog kongresa planiranog za 2021.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније