Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

07. 04. 2018. 14:10 >> 14:08
1

PODRŠKA PALESTINCIMA

SAD drugi put blokirale saopštenje SB UN

Sjedinjene Američke Države blokirale su drugi put u roku od nedjelju dana saopštenje Savjeta bezbjednosti UN kojim se podržava pravo Palestinaca da demonstriraju mirno i podržava poziv generalnog sekretara svjetskog tijela na nezavisnu istragu pogibije palestinskih demonstranata u Gazi.

Palestinski ambasador u UN Rijad Mansur rekao je novinarima da je 14 od 15 predstavnika zemalja članica Savjeta bezbjednosti glasalo za saopštenje, ali da su se SAD, najbliži saveznik Izraela, usprotivile.

Mansur je potez SAD označio "vrlo neodgovornim", rekavši da je dao Izraelu "zeleno svjetlo da nastavi napade na civilno stanovništvo" u Gazi.

Izraelski ambasador u UN Dani Danon odgovorio je da bi Savjet "trebalo da osudi Hamas koji koristi djecu kao ljudske štitove, rizikujući njihove živote" i da "mora pozvati na okončanje tih provokacija koje samo povećavaju nasilje i napetost".

Mansur je rekao da je devet stanovnika Gaze poginulo u jučerašnjim protestima i da ih je više od 1.000 ranjeno, uključujući one koji su pogođeni bojevom municijom i koji su udahnuli suzavac.

On je poginule označio civilima i rekao da je među žrtvama jedno dijete, pozivajući se na palestinski Crveni polumjesec i Ministarstvo zdravlja.

Sinoć je palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo da među ranjenima ima 12 žena i 48 maloljetnika. Broj poginulih u Gazi od prvog dana protesta 30. maja povećao se na najmanje 31.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније