Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2018. 19:19 >> 18:57

JUNKER

Prelazni period poslije Bregzita će biti produžen

Prelazni period poslije Bregzita "verovatno" će biti produžen i poslije kraja decembra 2020. godine da bi se Londonu dalo više vremena da se dogovori o uslovima budućih odnosa sa EU, rekao je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

"Taj produžetak tranzicije će se vjerovatno desiti, to je dobra ideja. To nije najbolja ideja, ali mislim da će nam dati prostor da pripremimo buduće odnose na najbolji mogući način", rekao je Junker.

Britanska premijerka Tereza Mej danas nije isključila mogućnost da prelazni period nakon Bregzita bude produžen.

U nastojanju da se izađe iz sadašnje blokade pregovora o razlazu, Mej je rekla da bi predloženi prelazni period od 21 mjeseca poslije Bregzita mogao da bude produžen za "nekoliko mjeseci".

Dvije strane su ranije govorile da prema tom prelaznom periodu Britanija treba da ostane u jedinstvenom tržištu EU od dana kad formalno napusti blok 29. marta iduće do decembra 2020. godine, da bi se dobilo vrijeme da se uspostave novi trgovinski odnosi.

Međutim, sa pregovorima u ćorsokaku EU je predložila da se taj period produži da bi se dobilo više vremena za postizanje dogovora, posebno oko jednog od najspornijih pitanja granice između Sjeverne Irske i Republike Irske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније