Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

06. 02. 2019. 20:16 >> 19:45
1

KATASTROFALNI SCENARIO

Tusk kritikovao pristalice Bregzita bez plana

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, kritikovao je britanske političare koji su lobirali da Velika Britanija napusti Evropsku uniju, a da prethodno nijesu smislili kako to treba da učini.

"Razmišljao sam kako izgleda posebno mjesto u paklu za one koji su promovisali Bregzit bez i najmanjeg nacrta ili plana kako to bezbjedno da sprovedu", rekao je Tusk poslije sastanka u Briselu sa irskim premijerom Leom Varadkarom.

On nije dao nagovještaj, da bi ostalih 27 članica EU, bile spremne da ponovo razmatraju sporazum o razlazu Velike Britanije i EU koji je postigla britanska premijerka Tereza Mej a koji su ubjedljivo odbacili britanski poslanici.

U izjavama pored irskog premijera Varadkara, Tusk je rekao da evropska dvadesetsedmorica ne daje nikakve nove ponude britanskoj vladi da pomogne da se usvoji Bregzit sporazum u britanskom parlamentu.

I Tusk i Varadkar su naveli da se ubrzavaju pripreme za potencijalno katastrofalni scenario izlaska Velike Britanije iz EU 29. marta bez dogovora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније