Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

07. 03. 2019. 10:19 >> 09:46

POJAS GAZE

Izraelski avioni napali pomorsku bazu Hamasa

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, saopštila je vojska.

Kako je navedeno, do bombardovanja je došlo nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela.

Palestinski mediji su izvjestili da je gađana pomorska baza, a palestinski bezbjednosni izvor je potvrdio da je pogođena i da je pričinjena šteta, ali nije bilo povreda. Novinski sajt Šehab, povezan sa Hamasom, naveo je da se baza nalazi sjeverozapadno od Kan Junisa.

Udar je izveden nakon što je Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da je jedan palestinski 15-godišnjak preminuo od povreda zadobijenih tokom sukoba sa izraelskim snagama na graničnoj ogradi, prenio je Frans pres.

Vojska je rekla da je napad iz vazduha sat i po poslije ponoći, bio odgovor na projektil i balone sa eksplozivom puštenim preko granice u srijedu uveče.Takođe je rečeno da je ispaljena protivvazdušna raketa Gvozdena kupola u odgovoru na projektil, prenose izraelski mediji.

Ostalo je nejasno da li je projektil presretnut i gdje je pao. Nije bilo izvještaja o povredama i šteti.

U pograničnom području učestalo je nasilje u posljednjim danima. Izrael odgovora napadima iz vazduha na balone sa eksplozivom koji se puštaju preko granice.

Osim toga, tokom noći, izbijaju sukobi između palestinskih izgredika i vojnika. Izrael optužuje islamski ekstremistički Hamas, koji vlada Gazom, da ohrabruje nerede i koristi ih kao pokriće za veće napade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније